David Gegić je džez kontrabasista koji je nastupio u triu džez pijaniste Bojana Cvetkovića uz bubnjara Nikolu Banovića 7.7.2018. godine na šestom festivalu "Oslobađanje" u Velikoj sali Doma kulture Studentski grad.

Give me 5 je svojevrsni pozdrav publici i jazz svetu. To je jazz program festivala "Oslobađanje" za 2020/21. godinu. Podrazumeva pozdrav jazz umetnika kroz navođenje pet albuma koji su najviše uticali na njegov razvoj.

Give Me 5 David Gegić:

Miles Davis-Kind of Blue 

Nezaobilazna tačka verovatno svih ljudi koji su se ikada u životu malo udubili u slušanje jazz muzike.

John Coltrane-Giant Steps 

Ovo je jedan od prvih jazz albuma koje sam poslušao. Dok smo bili srednja škola na moje pitanje šta da slušam,drugar i trombonista Kosta Vukašinović mi je poslao jedan od albuma Charlie Parkera i album Giant Steps, koji mi je zvučao dosta bliskije u tom trenutku.

Bill Evans- Autumn Leaves 

Scott la Farro.Druga Planeta. Ovaj, kao i druga dva albuma snimljena u ovoj postavi tria sam intezivno slušao pri mojim počecima sviranja kontrabasa.

Walter Smith III-Twio

Veoma značajan album za mene, po tome što sam počeo da kapiram moderniju svirku, i to da bubnjar ne mora samo da drži time, već može i da intezivno reaguje i boji zvučnu sliku.

Christian Mcbride- Youtube playlist

Slušao sam ono na šta sam nailazio na YouTube-u,ali kad bih izabrao jedan album to bi bio Gettin' to it.

 Meni jedan od najneverovatnijih basista, ponekad se pitam da li sviramo isti instrument?

 

Biografija Davida Gegića

Stalni član sastava Ming, Bojan Cvetković trio, Gorica & Grooveheadz,Ikigai Collective i Round the corner kvinteta.Apsolvent odseka za Džez i popularnu muziku Fakulteta Muzičke umetnosti u Beogradu. Kao sajdmen svirao i sarađivao sa brojnim muzičarima,neki od njih su: Oleg Kyriev,Max Kochetov, Luka Ignjatović, Enrico Zanisi, Gino Maljoković,Ana Stanić. Nastupao na festivalima kao što su Pančevački jazz festival, Jazz in the park Cluj, Jazz i blues Festival u Kragujevcu, North City Festival u Kosovskoj Mitrovici sa sastavom Ming. Sa Bojanom Cvetkovićem na Nishvillu, Jazztronic Festivalu, City Bay, Festival Oslobadjanje. Imao je priliku nekoliko puta da svira na festivalu Be Here and There, koji organizuju srpski studenti i alumniji američkog koledža Berklee, na kojima je nastupao sa Ilijom Mihajlović, Ognjenom Gotovčevićem. Sa sastavom Ikigai Collective nastupao na Metropolis Jazz Festivalu. Bio je deo ekipe mjuzikla "Pećina" Ivana Ilića, kao i interatktivne predstave "In his Mind'.