Vladimir Kostadinović je jazz bubnjar, kompozitor, aranžer i profesor koji je nastupio 9.7.2017. godine na petom festivalu "Oslobađanje" na Velikoj sceni Doma kulture studentski grad na Novom Beogradu uz podršku Austrijskog kulturnog foruma. Sa Vladimirom su nastupili Miloš Čolović kontrabas, Luka Ignjatović saksofon i Rastko Obradović saksofon. Vladimir Kostadinović održao je prethodno masterklass za bubnjare od 7-9.7.2017. godine u Maloj sali Doma kulture studentski grad.

 Vladimir Kostadinović website          Vladimir Kostadinović biografija

Give me 5 je svojevrsni pozdrav publici i jazz svetu. To je jazz program festivala "Oslobađanje" za 2020/21. godinu. Podrazumeva pozdrav jazz umetnika kroz navođenje pet albuma koji su najviše uticali na njegov razvoj.

Give Me 5 Vladimir Kostadinović:

1. Wynton Kelly Sextet “Kelly blue”

2. Billy Cobham “Spectrum”

3. Michel Camilo “Caribe”

4. Miles Davis “Milestones”

5. Ray Brown “Live At Sturbucks”

Svaki od ovih 5 gore navedenih je priča za sebe, a na njih sam potpuno spontano naleteo. Dobio sam par kaseta od ortaka na poklon,jer su znali da se lozim na jazz jako. E sad,tu ima mešavine jazza, rocka, fusiona, latina....sto bi Austrijanci rekli: „Gemischte Fleisch“. 

S obzirom da sam tada u vreme srednje škole (davnih 90tih)  puno svirao rock i metal muziku i nastupao po raznim gitarijadama i rock metal festivalima u Srbiji, ovo mi je nekako bilo pravo osveženje za telo i dušu i neistražen teren, a sa druge strane i dalje puno dodirnih tacaka sa rock muzikom.